Windows 11’i kurmak ister misiniz? Seçenekleriniz şunlar: Ya evet, ya da evet!

Görünüşe göre Microsoft, kullanıcıları Windows 11 kurmaya ikna edebilmek için her geçen gün kendini aşmaya devam ediyor.

Bir Reddit kullanıcısı, gönderi artık kaldırılmış olsa da, Windows 10 bilgisayarının fotoğrafını, en son işletim sistemine yükseltmeyi teklif eden tam ekran bir Windows 11 reklamıyla birlikte yayınladı. Tipik Microsoft tarzında olan bu görüntüde sunulan seçenekler ise olabildiğince kafa karıştırıcı: İki düğme ve her ikisi de “kabul ediyorum” anlamına geliyor.

Reklam, işletim sisteminin “artık kilidinin açık olduğunu” iddia ederek Windows 11’i tanıtmaya çalışıyor; müşteriler işletim sistemini hemen alabilir (vurgulanan düğme) ve kurulumu daha sonrası için planlayabilir (ikinci düğme). Teklifi reddetmenin tek yolu, ekranın altındaki beyaz bir çubukta yer alan küçük bir “Windows 10’u Koru” bağlantısına tıklamak.

Windows 10 kullanıcılarının, Microsoft’un işletim sistemini aldatıcı bannerlar ve optik illüzyonlar kullanarak dayatmaya çalışmasından memnun olmadıklarını söylemeye herhalde gerek yok.

Microsoft açıkça “karanlık desenler” ve yanıltıcı hileler kullanarak Windows 11 dağıtımını hızlandırmaya çalışıyor gibi görünüyor. Ve bu ilginç durum, ilginç bir şekilde Microsoft’un kendi sitesinden Windows 10 satışlarını durdurmasıyla aynı zamana denk geliyor. Bu nedenle daha fazla kullanıcı Windows 11’e geçmekten başka seçeneği yokmuş gibi hissedebilir ki bu doğru değil.

Neyse ki Microsoft henüz Windows 11’e otomatik yükseltmeleri başlatmadı, bu nedenle yeni işletim sistemini farkına bile varmadan kurmuş olma ihtimaliniz yok. Ancak Microsoft’un Windows 11’i daha popüler hale getirmek için kullanıcılar üzerindeki baskıyı artıracağını söylemek yanlış olmaz.

Statcounter’ın son raporuna göre, tüm Windows kullanıcılarının yaklaşık %18’i Windows 11’e yükseltme yapmış durumda.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time