Uzaydan dönmek için para isteyen dolandırıcı bir kişiyi kandırdı: Uzayda kaldım bana yardım et!

Japon gazetesinin haberine göre, dolandırıcılar ilk olarak Haziran 2022’de, Instagram aracılığıyla Shiga Eyaletindeki Higashi-Omi şehrinde yaşayan 65 yaşındaki bir kişiyle temasa geçti. İletişimi mesajlaşma uygulaması Line aracılığıyla devam ettirdi.

Dolandırıcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda astronot olarak çalıştığını söylüyordu. Dünya’ya döndüğünde yeni bir hayata başlamak istediğini yazdı. Hatta kadına onu sevdiğini ve onunla evleneceğini söyledi.

Bir süre sonra dolandırıcı, Japonya’ya dönmek için “iniş parası” ödemek zorunda olduğunu söyledi. Masum kurban, 19 Ağustos ile 5 Eylül arasında, dolandırıcıya beş ayrı banka transferi ile toplam 4,4 milyon yen gönderdi.

Para istekleri devam edince, kurban şüphelendi ve polise gitmeye karar verdi. Higashi-Omi Polis Karakolu, şu anda konu hakkında soruşturma yürütüyor.

Siz siz olun, günün birinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kaldığını ve Dünya’ya dönmek için paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen birinden bir mesaj gelirse inanmayın. Aksi halde böyle acayip bir habere konu olmanız kaçınılmaz.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time