Twitter, Elon Musk sonrası ilk önemli güncellemesini aldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra, sosyal medya içeriklerinden veya getireceği güncellemelerden ziyade işten çıkarmalar, çalışan kovmalar gibi gelişmelerle gündeme gelen Twitter, bu defa kullanıcıları sevindirecek bir güncelleme ile adından bahsettirdi.

Twitter ve diğer sosyal medya platformlarındaki gelişmeleri takip eden bir blog yazarı tarafından yine Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımda, popüler sosyal medya platformunun artık Direkt Mesajlar için Uçtan Uca Şifreleme özelliğinin kullanılacağını ve bu kapsamda test çalışmalarının başladığını iddia etti.

Twitter, Elon Musk sonrası ilk önemli güncellemesini aldı

İlk etapta sıradan bir iddia gibi görünen bu paylaşım, Elon Musk’ın söz konusu paylaşımın altına göz kırpan ifade bırakmasıyla birlikte gerçeğe dönüşmüş oldu. Yani Twitter, Elon Musk’ın platformu satın almadan önce çok defa dile getirdiği ve Facebook’tan WhatsApp’a kadar pek çok rakibinin kullandığı bu güvenlik sistemine terfi etmiş olacak. Bilindiği üzere Uçtan Uca Şifreleme özelliği sayesinde, üçüncü taraf kişiler kullanıcıların mesajlaşmalarına erişemiyor ve tabi ki bu mesajları okuyamıyorlar.

Öte yandan geçtiğimiz gün bizzat Elon Musk tarafından duyurulan bir diğer yeniliğin daha hayata geçtiği anlaşıldı. Buna göre artık kullanıcıların telefonlarından yaptıkları paylaşımların altında, o paylaşımın hangi cihazdan yapıldığını gösteren etiketler kullanımdan kaldırıldı.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time