Tesla Semi geliyor: Üçüncü çeyrek mali raporu açıklandı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklaması, Tesla hisselerinin ciddi oranda düşmesine sebep oldu. Uzun süredir mali sorunlar ile gündeme gelen Tesla, üçüncü çeyrek raporunu paylaştı.

Tesla Inc. hisseleri, şirketin üçüncü çeyrek satışlarının Wall Street tahminlerini kaçırmasının ardından uzun vadeli işlemlerde yaklaşık yüzde 3 düştü. Bununla birlikte şirketin hisse senedi, CEO Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklifinin yükü altında bu yıl şimdiye kadar yüzde 37 kaybetti.

Tesla, üçüncü çeyrek mali raporu ile ilgili detayları paylaştı

Tesla, özel kalemler hariç şirket hisse başına 1.05 dolar kazandı ve Wall Street’in hisse başına 1 dolar tahminlerini geride bıraktı. Şirket, gelirini yüzde 56 artarak 21.45 milyar dolarlık rekor bir seviyeye ulaştı, ancak ortalama 21.98 milyar dolarlık tahminlerin biraz altında kaldı.

Tesla, önümüzdeki birkaç yıl içinde araç satışlarında yüzde 50 büyüme yaşayacağını duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “Büyüme oranının ekipman kapasitemize, fabrika çalışma süremize, operasyonel verimliliğimize ve tedarik zincirinin kapasite ve istikrarına bağlı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden dördüncü çeyrek satış performansımızı en iyi şekilde artıracağız.” dedi.

Bu ayın başlarında Tesla, şirketin Çin’deki büyük fabrikasının tedarik zinciri sorunlarının ve pandemi etkisinin azaldığını açıkladı. Bununla birlikte şirket, üçüncü çeyrekte döneminde bir önceki döneme kıyasla araç satışlarının yüzde 35 arttığını bildirdi.

Şirket, nisan ile haziran ayları arasında yapılan 254.695 teslimata kıyasla üçüncü çeyrekte 343.830 otomobil ve SUV sattı. Temmuz ile Eylül ayları arasında 365.923 araç üretildiği açıklandı.

Tesla, Teksas ve Almanya’daki yeni fabrikalarda ilerleme kaydederken, Fremont, California ve Şanghay’daki haftalık yapım oranını artırarak araç üretimini olabildiğince hızlı artırmaya odaklanmaya devam ettiğini söyledi.

Lojistik ve parça tedarik gibi konularda sorunlarla karşılaştıklarını belirten Tesla, buna rağmen üretimi artırdıklarının altını çizdi. Uzun süredir gündemge olan Semi modeli hakkında da açıklama yapan Tesla, ilk teslimatların Aralık 2022’de gerçekleştirileceğini yineledi.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time