Musk, Twitter’ı emanet edeceği yeni bir lider arıyor; ama açıklamaları yine kafa karıştırıyor

Elon Musk, yaptığı yeni bir açıklamada, Twitter’ı yönetmek için harcadığı zamanını azaltmak ve sosyal medya şirketini yönetecek yeni bir lider bulmak istediğini söyledi. Musk, bu açıklamaları, 56 milyar dolarlık Tesla ödeme paketiyle ilgili bir davada yer aldığı Delaware mahkemesindeki ifadesi sırasında yaptı. Davaya göre paket, uyumlu bir yönetim kurulu tarafından onaylanan, kolayca ulaşılabilir hedeflere dayanıyordu.

Ancak Musk daha sonra bir tweet’te Twitter’ı güçlü bir yere gelene kadar yönetmeye devam edeceğini, bunun da biraz zaman alacağını yazdı: “Doğru. Twitter’ı güçlü bir yere gelene kadar yönetmeye devam edeceğim, bu biraz zaman alacak.

Musk’ın tweet’i, eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’e görevine geri dönmeyi kabul edip etmeyeceğinin tartışıldığı bir dönemde geldi. Dorsey, bu iddiaya net bir şekilde “hayır” demişti.

Reuters’e göre Tesla yatırımcıları, Musk’ın Twitter’ı çalıştırmak için çok fazla zaman harcamasından giderek daha fazla endişe duyuyor. Musk ifadesinde, “Şirketi yeniden organize etmek için satın alma sonrasında ihtiyaç duyulan bir ilk faaliyet patlaması var” dedi ve devam etti: “Ama sonra Twitter’daki zamanımı azaltmayı bekliyorum.”

Bu yaşananların hemen öncesinde Musk, Twitter çalışanlarına son derece sert bir e-posta göndermiş ve uzun saatler yüksek yoğunlukta çalışmayı kabul etmelerini ya da kıdem tazminatı için şirkete başvurmalarını isteyen bir e-posta göndermişti.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time