Microsoft’un sergilediği ve “yüzen bir Windows 11 görev çubuğunu” gösteren görüntü kafaları karıştırdı

Microsoft, yüzen bir Windows 11 görev çubuğu konseptini paylaştı. Microsoft CEO’su Satya Nadella, geçtiğimiz gün Microsoft Ignite’taki açılış konuşması sırasında bir konsept kullanıcı arayüzüne benzeyen görüntüyü sergiledi. Twitter kullanıcıları, sistem paneli ve masaüstünün üst kısmında görünen widget’ları ile alışılanın dışındaki görev çubuğunu anında fark etti.

“Havadaki” Windows 11 görev çubuğu, bir Surface Studio cihazında gösterildi ve bu yüzden de Microsoft’un dokunmatik cihazlar için düşündüğü bir tür konsept olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca Microsoft, ekranı hareket ettirdiğinizde görev çubuğu simgelerinin boyutunu değiştiren yeni Surface Studio 2 Plus gibi bazı özel denemeler yapıyor.

Bazı Windows 11 test kullanıcıları daha önce Ağustos ayında benzer bir kayan görev çubuğundan bahsetmişti; ancak Microsoft o sırada bunu bir hata olduğunu belirtmiş ve reddetmişti. Microsoft’ta kıdemli bir program yöneticisi olan Brandon LeBlanc, “Kullanıcı arayüzünü çeşitli şekillerde değiştiren bunun gibi birkaç hata var” demişti ve eklemişti: “Üzerinde test yaptığımız bir şey değil.

Microsoft, 2022 boyunca Windows 11’de pek çok farklı deneysel özellik test etti ve birçoğunun işletim sistemi güncellemelerinde gönderilmesi beklenmiyor. Bu özelliğin de Microsoft’un yayınlamayı düşünmediği bir konsept olması mümkün, ancak yine de resmi bir açılış videosunda görünmesinin ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time