Instagram’ın başkanından itiraf gibi açıklama: “Dengeyi tutturamadık”

Görünene göre Instagram’ın başkanı Adam Mosseri bile, platformun geçen yıl videolara ve Reels’e orantısız bir vurgu yaptığına inanıyor ve bu nedenle geleneksel fotoğraf paylaşımlarının ikinci planda kaldığını kabul ediyor.

Yönetici, kısa bir süre önce kullanıcılarla yaptığı haftalık Soru-Cevap oturumlarından birinde, “Bence 2022’de videoya aşırı odaklandık; çok fazla video ile birlikte yetersiz fotoğraf gösterdik” dedi. Mosseri, Instagram’ın bu durumu düzene sokabilmek ve eşit bir denge sağlamak için arka planda çalışmaya devam ettiğini ve dahili ölçümlerin bunun işe yaradığını gösterdiğini söyledi.

Birinin fotoğrafları ve videoları ne sıklıkta beğendiği ve birinin fotoğraflara karşı videolara ne sıklıkta yorum yaptığı gibi şeyler kabaca eşit olmalıdır, bu da her şeyin dengeli olduğuna dair iyi bir işarettir” diyen Mosseri, “Fotoğraflar her zaman yaptığımız işin önemli bir parçası olacak” demeyi de ihmal etmedi.

Instagram, geçtiğimiz yıl TikTok’a benzer bir uygulama tarzı ile yeniden tasarlandıktan sonra fotoğrafçıların Instagram’a olan inançlarını kaybetmeye başladığını gördü. Ve doğal olarak bazı büyük değişim adımlarından vazgeçmek zorunda kalmıştı.

  • Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?
  • Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Hesap dondurma linki…
  • Instagram ‘Beğendiğim gönderiler’ nerede? Instagram beğenilen gönderileri görmek…

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time