Google’dan Android ve Chrome’a “passkey” desteği geliyor

Google, Android ve Chrome için ilk passkey desteğini duyurdu. Bu ilk aşama, geliştiricilerin Google Play Hizmetleri beta ve Chrome Canary kullanarak teknolojiye erişmelerini ve web sitelerine ve uygulamalarına bu özellik için destek eklemelerini sağlayacak.

Google, bu yıl içinde kararlı kanallara bu özellik desteğini sunmayı umuyor, bu zamana kadar bazı geliştiriciler teknolojiyi ürünlerine zaten dahil etmiş olacaklar. Bilmeyenler için, passkey insanların farklı hizmetler için şifreleri hatırlama ihtiyacını ortadan kaldıran bir teknoloji. Şifreler, Google Şifre Yöneticisi gibi şifre yöneticilerinde senkronize ediliyor ve farklı cihazlar arasında çalışıyor. Bulut yedeklemeleri, cihazınız kaybolsa bile hesaplara her zaman erişiminizin olmasını sağlamaya yardımcı oluyor.

Passkey anahtarı arayüzü, Chrome mobil kullanıcılarının zaten aşina olduğu otomatik doldurma arayüzüne benziyor. Bir passkey kullanmak, giriş yapmak istediğiniz hesabı seçmek ve ardından erişim elde etmek için parmak izinizi, yüzünüzü veya ekran kilidinizi kullanmak kadar basit. İsterseniz yakındaki bir cihazda oturum açmak için telefonunuzdaki şifreyi de kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarınızda oturum açmak istediğiniz web sitesi, erişimi onaylamak için telefonunuzda tarayabileceğiniz bir QR kodu sunabiliyor.

Google için bir sonraki kilometre taşı, yerel Android uygulamalarına API desteği getirmek olacak. Uygulamalarına destek ekleyen geliştiriciler, kullanıcılara oturum açmak için passkey veya şifrelerini kullanma seçeneği sunacak. Passkey daha popüler hale geldikçe, bilgisayar korsanları tarafından tahmin edilebilecek şifrelerin kullanımı azalacak gibi görünüyor.

Passkey, FIDO Alliance ve W3C’nin bir parçası olarak Apple, Microsoft ve Google tarafından desteklenen bir endüstri standardı.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time