Google bu hizmeti için fişi çekti!

9to5Google‘ın bildirdiğine göre Google, I/O 2019‘da duyurduğu bir özelliğin fişini çekti. Söz konusu özellik 2020’de takdim edilmişti ve nihayet geçen yıl resmi olarak başlatılmıştı. Şimdi Google, Asistan Sürüş Modu panosu özelliğini kapatıyor.

Google bu hizmeti için fişi çekti!

Bu özellik, kullanıcılara sürüş sırasında akıllı telefonlarında bir Android Auto-lite deneyimi sunuyor ve geçen yıl öldürülen Android Auto akıllı telefon uygulamasının yerini almıştı. Asistan Sürüş Modunu, Sürüş Modu olarak da adlandırılan Google Haritalar özelliğiyle karıştırıyorsanız bu oldukça olası diyebiliriz.

Bununla birlikte, Google Haritalar sürümü, Asistan’dan veya ana ekrandan başlatmak yerine, navigasyonu başlattığınızda sağ alttaki dört noktalı bir menüden başlatılabilecek. Açıldığında, aramalar, mesajlar ve sürüş sırasında kolayca görülebilen ve erişilebilen medya uygulamaları için bir dizi büyük simge gösterecek. Garip bir şekilde, bu modu Haritalar’da ilk başlattığınızda, diğer Sürüş Modunu ana ekranınıza sabitlemeyi teklif edecek.

Google, 9to5Google’a verdiği demeçte, çoğu insanın yalnızca Haritalar sürümünü kullandığını fark ettiği için Asistan Sürüş Modunu kapattığını duyurdu. Ancak, uygulamalar arasındaki adlandırma karışıklığı ve benzerliği nedeniyle insanlar Asistan sürümünün varlığından bile haberdar olmayabilir.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time