Bakan Nebati’den ekonomiyi eleştirenlere hodri meydan: Rakamlarımız ortada çıkın tartışalım

Türkiye Yüzyılı Zirvesi: Para Sohbetleri programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “16 Ocak’ta bütçe gerçekleşmelerini kamuoyuyla paylaştık. Somut şeyler istiyordunuz. Her şeyi ortaya koyuyoruz. Şeffaf değil mi? Çıkın tartışalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan canlı yayında faiz mesajı: Daha da düşüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında faizin düşmeye devam edeceği mesajını verdi. Faizin sebep, enflasyonun sonuç olduğunu söyleyen Erdoğan, “Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9. Bunu daha da düşüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bankacılıkta Valör Ne Demek, Nasıl Hesaplanır?

Günlük hayatta kullanmasak bile sık sık karşılaştığımız bazı bankacılık terimleri var. Bunlardan bir tanesi de valör. Bu terimi daha çok valör tarihi şeklinde duyarız çünkü bir işlemi yapmak ile onun gerçekleşmesi arasında geçen süreyi ifade eder. Gelin valör ne demek, nasıl hesaplanır tüm detaylarıyla inceleyelim.

Haberler.com Türkiye ve dünya haber gündemi: Haberler.com editörleri 19 Ocak 2023’deki önemli haberleri ve haber başlıklarını sizler için derledi!

Haberler.com editörleri tarafından seçilen gündemdeki en önemli haberler. Enflasyon haberleri, NATO haberleri, Süper Lig maç sonuçları, koronavirüs haberleri, zam haberleri ve magazin dünyasında yaşanan son 19 Ocak 2023 Perşembe gelişmelerini Haberler.com’dan takip edebilirsiniz.

Merkez Bankası’ndan dikkat çeken faiz mesajı! Metindeki detay dikkatlerden kaçmadı

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği 2023’ün ilk faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini beklentilere paralel şekilde yüzde 9 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde geçen ay yer alan, “Mevcut politika faizinin yeterli olduğu” ifadelerinin bugünkü PPK metninde yer almaması dikkat çekti. Bu da önümüzdeki aylarda Merkez Bankası’nın faizlerde yeni bir indirime gidebileceği şeklinde yorumlandı.

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time