Apple Kaç Para Kazandığını Açıkladı [Güncel]

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2022’nin son üç ayını kapsayan çeyrek dönem için mali durum raporunu paylaştı. Tim Cook’un da katıldığı toplantıda yapılan açıklamalar, şirketin zarar etmediğini ancak beklentilere de ulaşamadığını gözler önüne serdi.

Yapılan açıklamaya göre şirketin son çeyrekteki kazancı 117.15 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Tüm giderleri düştükten sonra kasada kalan net kar ise 29.99 milyar dolar oldu. Bu rakamları bir önceki yıl ile kıyasladığımızda gelirlerde yüzde 5, net karda ise yüzde 13’lük düşüş yaşandığını görüyoruz. Bu durum, 2016 yılından sonra ilk kez yaşanıyor…

iPhone, Apple’ın ana gelir kapısı oldu!

Apple tarafından yayınlanan rapor, ürün kategorileri hakkında da bilgi veriyor. Bu bağlamda; Apple’ın ana gelir kaynağının hala iPhone olduğunu söylemek mümkün. Zira şirket, geçtiğimiz üç ayda iPhone satışlarından 65.78 milyar dolar kazandı. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için yaşanan tedarik sorunlarını düşünürsek bu rakam hiç fena değil.

iPhone’u takip eden ürün kategorisi ise dijital hizmetler oldu. Apple, tüketicilere sunduğu hizmetlerden 20.78 milyar dolar kazandı. Giyilebilir ürünler ile ev akıllı ürünleri 13.48 milyar dolar, iPad satışları 9.4 milyar dolar, Mac satışları ise 7.74 milyar dolar kazandırdı.

Tim Cook: 2 milyar aktif ürüne sahibiz!

Apple’ın mali durum raporunu değerlendiren Tim Cook, “Hepimiz zorlu bir ortamda yol almaya devam ederken, şimdiye kadarki en iyi ürün ve hizmet yelpazemize sahip olmaktan gurur duyuyoruz ve her zaman olduğu gibi uzun vadeye odaklanmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Ancak Cook, bundan çok daha önemli bir şey daha söyledi.

Apple CEO’su Tim Cook’un açıklamasına göre dünya üzerinde aktif olarak kullanılan iPhone, iPad, Mac, AirPods ve Apple Watch gibi ürünlerin sayısı, an itibarıyla 2 milyara ulaşmış durumda. Tim Cook, bu durumu önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time