2022 Meta Connect Etkinliğinde Öne Çıkan Gelişmeler

ABD merkezli teknoloji devi Meta, metaverse yatırımlarına devam ederken bugün de yeni bir etkinlik gerçekleştirdi. Dev şirket, ‘Connect’ ismi verilen etkinlikte geleceğimizi şekillendirecek teknolojilere göz atmamızı sağladı.

Şirket, yeni sanal gerçeklik gözlüğü dışında metaverse konusundaki yeni hamlelerini de bizlerle buluşturdu. Metaverse evreni ile ilgili gelişmeleri paylaşan şirket, Horizon Worlds’ün bir sosyal medya platformu gibi olmasını istediğini aktardı. Şirket platformu daha interaktif hale getireceğini ifade etti. Gelin hep beraber etkinlikteki gelişmelere bir göz atalım.

Medya devi NBCUniversal ile ortaklık kuruldu

Meta, dev medya ve eğlence şirketi NBCUniversal ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Açıklamalara göre NBCUniversal’ın yayın platformu Peacock Meta Quest sanal gerçeklik başlıklarına gelecek. Kullanıcıların bununla birlikte Universal Studios’un tema parkları ve NBCUniversal ile gelecek birçok yeni içeriği Horizon Worlds VR uygulaması aracılığıyla önümüzdeki yıldan itibaren deneyimleyebilecek.

Microsoft & Meta işbirliği oyunları ve Windows uygulamalarını VR’a getirecek

Meta, bir diğer teknoloji devi Microsoft ile kurduğu ortaklık kapsamında paylaştı. Artık sanal ofis uygulaması Horizon Worlds’te Microsoft’un video konferans platformu Microsoft Teams kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar metaverse içinde görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek. Ayrıca Windows uygulamaları da VR’a gelecek.

Ek olarak ortaklık kapsamında Microsoft’a ait bulut oyun hizmeti Xbox Cloud Gaming’in de önümüzdeki aylarda Quest cihazlara geleceği aktarıldı. Oyunlar VR ekranında 2D olarak Xbox kumandalarıyla oynanabilecek.  

Yeni nesil avatarlar ile Reels videoları çekilebilecek, görüntülü konuşma gerçekleştirilebilecek 

             

Etkinliği metaverse’e de taşıyan şirket. Sanal dünyadaki avatarlar ile ilgili de yenilikleri de paylaştı. Açıklamalara göre yeni nesil avatarlar tüm Meta platformlarında kullanılabilecek. Bu Instagram, WhatsApp, Facebook, Messenger gibi platformlarda kullanıcıların kendi avatarlarını kullanabileceğini gösteriyor.

Instagram’daki avatarların popüler kısa video formatı Reels’te de kullanılabileceği aktarıldı. Buna göre artık avatarlarımızın olduğu videolar çekebileceğiz.

Bunun yanı sıra avatarlarımızı gerçekleştirdiğimiz görüntülü görüşmelerde de kullanabileceğiz. Ayrıca bir ‘Avatar Mağazası’nın da geleceği ifade edildi. VR için gelecek uygulamada kullanıcıların avatarlarına istedikleri ürünü alabileceği aktarıldı. Sanal gerçeklikteki karakterlere vücutların iyileştirileceği ve avatarlara tam vücudun geleceği de ifade edildi. Önümüzdeki yıl gelecek bu özellik, daha gerçekçi bir deneyim sunulabilecek.

Daha gerçekçi avatarlar geliyor

Şirket, bunlara ek olarak ‘Instant Avatar’ ismi verilen avatarlar üzerinde çalıştığını da aktardı. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, öncelikle telefonlarıyla yüzlerini tarayacak ve verileri sanal gerçeklik başlıklarına yükleyecek. Bunun ardından da kullanıcının avatarı oluşturulacak. Paylaşılan görüntüden oluşan avatarın ürkütücü derecede gerçekçi olması dikkat çekiyor.

Ray-Ban ile ortaklaşa geliştirilen yeni bir gözlük gelebilir

Şirketin Ray-Ban ortaklığında geliştirdiği artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü ile ilgili de yenilikler paylaşıldı. Ray-Ban Stories’e Spotify gibi uygulamaların geleceği ifade edilirken ek olarak metaverse’e entegre edilebilecek yeni bir gözlüğün ilerleyen zamanlarda geleceği söylendi.

VR’a yeni oyunlar geliyor

Şirket, etkinlikte Quest cihazları için Iron Man’in VR oyununun geleceğini açıkladı. 3 Kasım’da gelecek oyun oyuncuların sanal gerçeklik yoluyla Iron Man olmasına olanak tanıyacak.

Bunun yanı sıra son zamanların popüler oyunu Among Us’ın VR versiyonunun da Quest cihazları için 10 Kasım’da geleceği ifade edildi. The Walking Dead: Saints & Sinners isimli oyunun da 1 Aralık’ta geleceği ifade edildi. Ek olarak Skydance Interactive tarafından geliştirilen ve bizi kasvetli, karlı bölgelere götürecek ve 2023’te çıkacak ‘Behemoth’ isimli bir yapımdan da ilk görüntüler gösterildi. 

 

 

 

Yorum yapın

vozol 10000 vozol 12000 vozol 12000 vozol 10000 vozol puff dizipal time